דיגום קרקע
סקר קרקע בצפון | סקר קרקע במרכז | סקר קרקע בדרום
'חברת איזיטופ פתרונות טכנלוגיים לאיכות הסביבה בע”מ' מוסמכת ע״י הרשות הלאומית להסמכת מעבדות כחברה לביצוע דיגום קרקע ודיגום ערימות לפי תקן ISO/IEC-17025.
על פי תוכנית הדיגום המבוססת על ממצאי הסקר ההיסטורי וגם סקר גז הקרקע המבוצעים על ידי אנשי המקצוע של החברה ומאושרים ע"י ממונה האסדרה מהמשרד לאיכות הסביבה. נבחרים המקומות החשודים כמזוהמים ונקבעים מיקומי קידוחים ועומקי דיגום, שיאפשרו אפיון ומיפוי תלת ממדי של פלומת המזהם בתת הקרקע.
במרבית המקרים מטרת תוכנית הדיגום היא לקבוע את רמות המזהמים בנקודת הדיגום, דבר הנעשה לדוגמא בדיגום גז הקרקע. הדיגום נעשה בקצוות האתר המיועד לבנייה, בעוד שבמקרים בהם מעוניינים במאפייני 'פלומת' המזהם (contaminate down gradient) יבוצע דיגום מרחבי תלת-ממדי צפוף בשטח הנבדק, לדוגמא בקביעת זיהום קרקע מדלקים בשטח פתוח. לאחר שתכנית הדיגום מאושרת ע”י המשרד להגנת הסביבה וארגונים סביבתיים מקומיים, המומחים של החברה יורדים לשטח עם ציוד ייעודי ותקני לקידוח ודיגום קרקעות, ומבצעים את הדיגום בשטח.
עם סיום הדיגום נערך דוח סקר הקרקע בו מפורטות תוצאות הדיגום וניתנת המלצה להמשך טיפול. טיפול זה כולל לעיתים קרובות פתרונות קצה אותם מספקת החברה, וכך אנו מלווים את הלקוח מרגע גילוי החשד לזיהום, דרך הסקר ההיסטורי, סקר גז הקרקע וסקר הקרקע ועד פתרון הקצה.
דיגומי ערימה
דיגום ייעודי שבו פועלת חברת 'איזיטופ פתרונות טכנולוגיים לאיכות הסביבה בע"מ' הוא דיגום קרקע מערמות שהוצאו משטח המחקר (Ex-situ/On site). דיגום זה המבוצע בהתאם להנחיות EPA-8015 , נדרש בדרך כלל לאחר סקר הקרקע שנעשה באתר בצורה לא מופרת שבדק הן את כמות המזהמים בקרקע ואת מאפייני גז הקרקע הנפלט. בנוסף, דיגומים אלו יבוצעו במקרים חריגים כגון ערימות קרקע שהוצאו בעבר ורק לאחר אישור ממונה האסדרה של המשרד לאיכות הסביבה. שתי צורות דיגום קיימות למטרות מדידה שונות: "דיגום חטף"- נטילת דגימות קרקע, איחסונם בכלי אטום או 'דיגום מורכב'- דיגום ממספר מקומות ועירובם ורק לאחר העברתם למעבדה.
קידוחי ניסיון
קידוחי ניסיון הם קידוחים המבוצעים בקרקע בשטח מסוים והם נעשים בהזמנה מראש על מנת לעשות הערכה של מצב הקרקע וכיצד ניתן לתכנן מעליה את פרויקט הבנייה הנדרש. קידוחי הניסיון מתבצעים על ידי חברה חיצונית, לבחירת הלקוח או בעל השטח, שלאחר מכן מעבירה את המידע ליועצי קרקעות. לאחר הקידוח והעברת הממצאים, על יועצי הקרקעות להחליט על סוג הביסוס הנדרש לשטח דבר אשר יאפשר את תהליך התכנון והבנייה. הביצוע של קידוחים מסוג זה בשילוב עם חוות הדעת של יועץ קרקעות מומחה לפני השלמת העסקה לקניית השטח, עשוי למנוע עוגמת נפש רבה כמו גם כמות לא מבוטלת של כסף.
עוד על קידוחי ניסיון >>
קידוחי SPT
קידוחי SPT נעשים לרוב במסגרת קידוחי ניסיון על מנת לבדוק את הקרקע ולהבין אילו תשתיות היא יכולה להכיל. קידוחי SPT נועדו כדי לזהות את הצפיפות שבקרקע והם נפוצים וחשובים במיוחד כחלק מהבדיקה של השטח הנבחר עבור קידוחי ניסיון. ביצוע קידוחי SPT דורש מיומנות ומקצועיות רבה. ברשותה של חברת “איזיטופ” מומחים המבצעים את העבודה ומוכשרים בצורה יסודית על מנת להבין את הכלים בהם הם משתמשים עד הסוף ולהשיג את התוצאות האמינות והמדויקות ביותר.
עוד על קידוחי SPT >>
הנחיות המשרד להגנת הסביבה לביצוע דיגום קרקע
הנחיות מקצועיות לביצוע סקר קרקע
סקר קרקע הוא בדיקה פיזית של הקרקע אשר מתבססת על מידע קודם שנאסף בשלבים הראשונים של הליך הסקירה והחקירה של הקרקע. מטרתו של סקר הקרקע מקצועי הוא לאפיין באופן מלא את הקרקע ואת הסיכון הנשקף מהמזהמים המצויים בה לסביבה ולבריאות הציבור.
להורדת הנחיות מקצועיות לביצוע סקר קרקע >>
הנחיות לביצוע סקר היסטורי
אפיון האתר, באמצעות עריכת הסקר ההיסטורי, מהווה גם בסיס מקצועי להליכים שונים בעלי משמעות מקצועית ומשפטית, לרבות הליכי תכנון ובניה כגון קביעת ייעוד ושימושי קרקע וכן הליכי מכירה ומיזוג של חברות ונכסים, בין היתר, במסגרת בדיקות נאותות.
להורדת הנחיות ביצוע סקר היסטורי >>
הנחיות בנושא ערכי סף לחומרים מזהמי קרקע
בשנת 2004 ,פרסם המשרד חוברת הכוללת את ערכי הסף הראשוניים למזהמים בקרקעות. .עדכון הטבלה שבהנחיות אלה כולל עדכון הערכים לחומרים שנכללו בטבלאות משנת 2004 ,בתוספת של
חומרים מזהמי קרקע נוספים.
הנחיות מקצועיות לדיגום אוויר תוך מבני לבחינת חדירת גזי קרקע למבנה
ביצוע דיגום אוויר תוך מבני לבחינת נוכחות גזי קרקע במבנה. ההנחיות מתייחסות להיבטים הטכניים הנוגעים לביצוע הדיגום הנדרש לפי ההנחיות המקצועיות למיגון מבנים מפני חדירת גזי קרקע.
להורדת הנחיות לדיגום אוויר לבחינת חדירת גזי קרקע >>
הבהרות להתקנת באר ודיגום גז קרקע אקטיבי
הנחיות מפורטות לביצוע של התקנות באר וסקרי גז אקטיביים בהתאם להנחיות של המשרד להגנת הסביבה.
הסמכת מעבדות לבדיקת TPH ודיגומי ערימה
שינוי מהותי לגבי שיטת האנליזה של TPH. השינוי כולל מעבר בין שיטה 418.1 לשימוש בשיטת 8015 – EPA על מנת לאפשר ביצוע סקר קרקע מקצועי ודיגום ערימות.
דיגום קרקע, הרשות להסמכת מעבדות, זיהום מי תהום, חפירת קרקע מזוהמת, סקר קרקע, סקרי קרקע