סקר קרקע לפני בנייה
הבנייה במאה ה-21 מייצרת עומס ניכר על הקרקע, ולכן חובה לוודא שהקרקע אכן תעמוד בעומס כך שהמבנים יהיו יציבים ובטוחים. בנוסף, ברחבי מדינת ישראל יש לא מעט אתרים שהקרקע בהם מזוהמת. בנייה בשטח שכזה עלולה להוביל לפגיעה חמורה: כל בני האדם שיחיו, יעבדו, ילמדו או יבלו במבנים שהוקמו על אותה אדמה רוויה בחומרים מזיקים חשופים לסיכון של ממש ולמחלות קשות.
בהתאם סקר קרקע לפני בנייה הוא חלק בלתי נפרד מכל פרויקט נדל"ן בימינו. איזיטופ אמונה על ביצוע סקרי קרקע על בסיס ניסיון רלוונטי רחב היקף ובאמצעות ציוד מתקדם.
מה כולל סקר קרקע לפני בנייה?
סקרי קרקע לפני בנייה מורכבים מ-4 חלקים: איסוף מידע רלוונטי, עבודה בשטח, בדיקות מעבדה וניתוח של הממצאים. באופן טבעי רק ביצוע מוקפד של כל המרכיבים יאפשר קבלת תמונת מצב מלאה ומדויקת לגבי השטח שבו רוצים לבנות, ובהתאם קבלת החלטות נכונות.
איסוף המידע כולל בדיקה של מסמכים היסטוריים רבים, לרבות תיקי שטח, רישום במנהל מקרקעי ישראל, היתרי בנייה, תיעודים במחלקות הנדסה ואפילו בחברות ביטוח, ועוד ועוד. בדרך זו ניתן להעריך האם התקיימו בשטח הרלוונטי פעילויות אשר היו עלולות לזהם אותו (שפיכת דלקים או שמנים, שימוש בחומרים מסוכנים, גזים ועוד). כמו כן בשלב זה ייערכו סיורים באתר ופגישות עם בעלי קרקע וגורמים רלוונטיים בסביבה.
העבודה בשטח היא דיגום של הקרקע: סדרת קידוחים, בהיקף המינימלי ההכרחי, על-מנת לשלוף שכבות שונות של קרקע מעומקים שונים – שכבות שיועברו למעבדה.
לאיזיטופ מעבדה המבצעת אנליזות מדוקדקות לטובת סקר קרקע. בפרט מתבצעת בדיקה של ריכוזי מתכות, ריכוזי פחמימנים, התנגדות חשמלית, אחוז חדירות למים, שיעור חומציות הקרקע, צפיפות הקרקע, מידת הפלסטיות ועוד ועוד.
סקר גזי קרקע לפני בנייה
סקר קרקע לפני בנייה מתבצע כאמור משתי סיבות עיקריות: החובה לוודא שהקרקע מסוגלת לעמוד בעומס שייצור המבנה המתוכנן והחובה לבחון האם היא מזוהמת. בפרט חשוב לאתר גזים שכלואים מתחת לפני השטח, ואת סקר גזי הקרקע ניתן לבצע בשתי דרכים – השיטה האקטיבית והשיטה הפסיבית.
בשיטה הפסיבית קוברים בתוך האדמה חומר בעל יכולת לספוח גזים. כעבור פרק זמן מתאים שולפים את החומר ובוחנים אילו גזים הוא ספח. בשיטה האקטיבית שואבים מתוך הקרקע את האוויר ומבצעים אנליזה במעבדה ומקבלים פירוט וכימות של הגזים שבקרקע . השיטה השנייה מהירה יותר, ואילו השיטה הראשונה יסודית יותר . הבחירה ביניהן היא בהתאם למאפייני כל תא שטח ספציפי, וגם לסוג הבנייה יש השפעה (בניית חניון למשל מחייבת בחינה מקיפה יותר כדי לתכנן גם את האיטום והאוורור באופן מיטבי).לעיתים נציג המשרד להגנת הסביבה מגדיר מראש מהי שיטת סקר גזי הקרקע הנדרשת באתר .
תהליך יעיל ומדויק
חשוב לציין כי סקר קרקע לפני בנייה הוא תהליך מורכב. הצורך בקבלת תמונת מצב מלאה ומפורטת מחייב יסודיות, ועבודה יסודית מצריכה זמן. איזיטופ מתנהלת באופן יעיל במיוחד ולכן מצליחה לקצר את פרק הזמן עד להשלמת הסקר החיוני למינימום האפשרי. יחד עם זאת גם כך חשוב להיערך לתהליך, ולכן להתחיל אותו בהקדם – על-מנת לא לעכב את קבלת היתר הבנייה המיוחל.
תועלת כלכלית משמעותית
סקר קרקע לפני בנייה אמנם כרוך בעלות כספית, אבל במקביל הוא עשוי לספק גם תועלת כלכלית משמעותית, בנוסף לנחיצות כתוצאה מתקנות התכנון והבנייה: בזכות המידע שנאסף במסגרת הסקר ניתן לתכנן את הפרויקט באופן מיטבי, כך שמצד אחד המבנה יותאם לסוג הקרקע ולמצב השכבות שמרכיבות את השטח, ומצד שני אפשר יהיה לחסוך בעלויות הבנייה מבלי כמובן להתפשר על היציבות.
צוות מנוסה וציוד משוכלל
עריכת סקר קרקע לפני בנייה כך שאפשר יהיה להפיק ממנו מקסימום תועלת מחייבת מיומנות גבוהה בכל שלבי התהליך, בקיאות ספציפית מאוד וציוד משוכלל. עם איזיטופ תוכלו לסמן V על 3 האיכויות הנ"ל, ועל מרכיב קריטי נוסף: התנהלות אחראית במיוחד הנובעת הן מרצון לשמר את המוניטין הגבוה שצברנו והן מהמודעות לחשיבות סקר הקרקע לקראת כל בנייה חדשה.
מענה מיטבי לכל בעיה
סיבה טובה נוספת להפקיד את עריכת סקר הקרקע בידי איזיטופ היא היכולת שלנו לספק מענה נכון גם לבעיות שונות שעלולות להתגלות תוך כדי הבדיקות הקפדניות – אנחנו מנוסים מאוד גם בשיקום קרקעות מזוהמות, טיפול בחומרים מסוכנים, פינוי קרקע שהתגלו בה מזהמים ועוד.